Rólunk


A Vasárnap katolikus hetilap ifjúsági fóruma, a Fiatal vagyok és gondolkodom minden hónapban egy téma köré gyűjti fiatalok és lelkészeik gondolatait, véleményeit. A párbeszéd gazdagítása érdekében 2014 január 1-től blogon is jelen van rovatunk, ahol a lapban közölt, de más írások margójára is várjuk az ifjak, lelkészeik hozzászólásait, véleményeit, kérdéseit. 
„A gondolat is életet menthet...” (Milan Kundera), mert ha gondolkodunk és ezt felvállaljuk azt jelenti nem vagyunk közömbösek. Tapasztalunk és megértünk dolgokat, erről beszélve létünk lényeges dolgaira akarunk figyelni. „Mindenki tartozik önmagának azzal, hogy felfedezze az igazságot.” (Irvin D. Yalom)
A gondolat valóban életet menthet – közelebb visz önmagamhoz, nyitottá tesz a másik ember felé. És tetteinken is változtathat. „A változás pedig nem csak lehetséges, hanem létszükséglet.” 

Keresztény fiatalokként sajátos világnézetünk van, mely értékorientált. Nem hihetünk mást, mint hogy gondolkodásunk mely az élet megértéséhez vezet egy szebb, jobb világot alakíthat körülöttünk.

Párbeszédre hívunk tehát, kedves fiatalok, hogy együtt gondolkodjunk azokról a témákról, melyek fontosak a számunkra.
Nincsenek megjegyzések: