Cselekedve várjunk!

Grigore Beáta, Kolozsvár/Aknasugatag




Az ember élete tele van olyan pillanatokkal, amikor várnia kell. Még az se biztos, hogy van olyan pillanat, amikor nem várunk valamire. Mire, kire várunk? A vonatra, a barátunkra, a hétvégére, a holnapra, a szebb jövőre, álmaink beteljesülésére…





Mindig várunk, de vajon nem vállalunk ezzel túl nagy kockázatot? „Boldogságkeresők” vagyunk, amint azt a júliusban


Kolozsváron megrendezett Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó mottója is mondja, de vajon a nagy keresésben marad-e időnk felismerni azt, vagy hagyjuk, hogy elhaladjon mellettünk?
Az advent is a várakozásról szól. De ez a várakozás nem lehet tétlen. Ahhoz, hogy méltóan tudjuk Krisztust befogadni a szívünkbe, meg kell változtatnunk életünket, és ez tétlenül lehetetlen. Tenni kell, és a szeretetteljes cselekedetek segítségével a várakozás értelmet nyer, nem csak az adventi időszakban, hanem egész életünk során. Amikor szükségünk van a szeretetre, szeressünk előbb és minket is szeretni fognak. Amikor azt szeretnénk, hogy elfogadjanak, fogadjuk el mi is embertársainkat, feltételek nélkül. Ha vigasztalásra és enyhülésre van szükségünk, keressük azt Istennél, és tanuljunk tőle, tanuljunk meg vigaszt nyújtani, legyünk ott, ha valakinek szüksége van a segítségünkre. Nem tudjuk azt, hogy meddig kell várnunk, nem tudjuk azt, hogy a jövő mit fog hozni, de azt tudjuk, hogy Isten vezet minket mindenkor, és nem kell félnünk, mert ő nem fogja soha elengedni a kezünket, csak bíznunk kell benne.
Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
De a ma int, hogy híven szolgáljunk,
mert tudjuk, Ki jön:
Krisztusra várunk.

Ha hirtelen jön, ha észrevétlen,
munkába leljen, ne resten, tétlen!
Testvérek terhét vállalja vállunk!
Mert tudjuk, Ki jön: Krisztusra várunk. (Túrmezei Erzsébet)




Nincsenek megjegyzések: