Beteljesedett élet bölcsessége


Mit jelent számomra  a beteljesült élet?

Kerekes Tünde





Minap az interneten böngészve egy olyan oldalra találtam, ami felkeltette az érdeklődésemet. Hogy miért? Mert olyan emberek életét mutatta be, akik azt vallották, hogy az ő életük beteljesült. 





Orvosok, mérnökök, vállalkozók, szerzetesek, az élet teljesen eltérő területeit képviselő személyek, ami közös bennük, hogy boldognak vallották magukat,

teljesnek az életüket. Elgondolkodtam, hogy ha engem kérdeznének, mit válaszolnék, én boldognak, beteljesültnek tartanám az életem? 

Gyermekként mindenki dédelget álmokat, hogy mi lesz, ha nagy lesz, tanár, orvos, tűzoltó, énekes, édesanya, édesapa, telnek az évek s néha teljesen másfelé haladunk, mint ahogy gyermekként megálmodtuk. Ha nem álmaink szerint alakul az életünk, már nem lehetünk boldogok? Már nem tarthatjuk beteljesültnek?

Szerintem minden élet beteljesült, ha úgy nézünk rá, ha hisszük, ha megelégedettek vagyunk, ha a bensők azt súgja, hogy az Atya tervét, amit életemmel megálmodott, megvalósítom. Honnan az a sok beteljesületlennek vélt élet? Mindannyian hasonlítgatunk, hogy másnak több, jobb, sikeresebb, gazdagabb, nekem miért csak ennyi? A külső világot vádoljuk beteljesületlen életünk miatt, pedig ha magunkban keresnénk… 

Nem kell mindenkinek világokat meghódítani, nem kell mindenkinek villákat építeni, hisz mindenki csak akkor érezheti igazán, hogy beteljesedett az élete, ha lelkében történik meg ez, s ezt bármiként, bárhol érezhetjük. Ebben rejlik a beteljesedett élet bölcsessége.
 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Így van. Bele kell tudni ágyazódni az életterünkbe. Aki döntött valami mellett, helyben kell tudjon maradni. Mert különben folyton a semmiben lebegne és ki sem tudna tűzni további életcélokat.